Årets lærlinger 2023

Agrisjå og Traktorbransjens Opplæringskontor ønsker å sette fokus på lærlingeordningen og viktigheten av å rekruttere ungdom til landbruks­mekanikerfaget. Derfor kåres Årets lærling 2023 under fredagens åpning av Agrisjå. Lærlingene er valgt ut av medlemmene i Traktor- og Landbruksmaskinimportørenes Forening. Under Agrisjå gjøres det stas på lærlingene med en lunsj og en omvis­ning på messeområdet. Lærlingene presenteres under åpningsprogram­met på hovedscenen fredag kl. 12:00.

I Hall A blir det en egen stand for Årets Lærling 2023, der du kan møte lærlingene og få vite mer om deres spennende hverdag og om yrket som landbruksmekaniker.

Disse kan titulere seg som årets lærlinger 2023 innenfor landbruksmekanikk med følgende begrunnelse fra arbeidsgiver:

Beskrivelse:

Andrea er ei pliktoppfyllende og hyggelig jente som bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Hun ble fort «en av gutta» på verkstedet da hun begynte som lærling høs­ten 2022.

Det sier litt om hvor tøff denne jenta er, når hun flytter fra Gjøvik til Skiptvet for å være lærling hos oss. Til å ikke komme fra landbruksmiljøet, har hun veldig fort lært seg mye om bransjen og maskinene som hører til. Hun har vært med andre mekanikere på det meste av arbeidsoppgaver på traktor, redskap og treskere. Hun har etter hvert utført ser­vice og reparasjoner på traktorer som selvstendig mekaniker. Vi har gitt henne et prosjekt med oppussing av en eldre Fendt 824, som hun har utført med stort engasjement. Det har blitt et bra resultat av det også!

Beskrivelse:

Eivind har høy arbeidsmoral og vil all­tid ha noe å gjøre. Han tar eierskap til jobbene, og passer på å minne verksted­leder på jobber som vi venter på deler til. Kvaliteten på arbeidet er høy, og han er god på å finne teknisk dokumentasjon. Eivind kommer på jobb hver eneste dag, alltid med godt humør. Han passer godt inn, og er ikke redd for å jobbe lange dager når det trengs.

Eivind går løs på alle oppgaver med et smil, og ser nye jobber som en mulig­het til å lære noe nytt. Han er god på kommunikasjon, og forstår mersalg av deler og tjenester via verksted. Eivind er strukturert og viser god sans for orden og HMS.

Eivind får gode tilbakemeldinger fra kunder og selgere. Han er en trygg gutt, som heller ikke er redd for å be om hjelp. Han deltar aktivt i kurssammenheng og er aldri flau for å spørre.

Eivind kommer fra gård, og har leir­dueskyting og jakt som hobby. Han er en GLAD gutt som vet å profilere mekanikeryrket.

Beskrivelse:

Her er det masse stå på-vilje, godt humør og bra samarbeid. Kjempeflink kar, som trekker opp både det faglige, men ikke minst det miljømessige hos Eiksenteret Heimdal. Har blitt tilbudt og takket ja til jobb etter endt fag prøve. 2 års lærling hos Eiksenteret Heimdal / Trondheim.

Beskrivelse:

Gorm er en av de mest faglige og dyktige lærlinger vi har sett på Hamar. Han har en veldig god forståelse for faget, og han evner å ta selvstendige avgjørelser. Gorm er virkelig Lærling med stor L. 2 års lær­ling hos Akershus Traktor avd. Hamar.

er proaktiv når det gjelder å lese seg opp og sette seg inn i fagstoffet selv. Kunder skryter av arbeidet han utfører og kom­munikasjonen de har hatt med han. Når det gjelder HMS viser Even svært gode holdninger, med godt fokus på en trygg arbeidshverdag. På fritiden skrur han på egen traktor, som han bruker til å kon­kurrere i traktorpulling. Han arbeider også som gårdsgutt, og har tidligere erfa­ring med snørydding i Oslo.

Beskrivelse:

Even utmerker seg veldig positivt på alle områder. Han har stor interesse for land­bruk, en svært god teknisk interesse og forståelse, og jobber uvanlig selvstendig. Han er ivrig når det gjelder å lære, og flink til å dele sin kunnskap med andre. Han bidrar til et godt arbeidsmiljø. Han er proaktiv når det gjelder å lese seg opp og sette seg inn i fagstoffet selv. Kunder skryter av arbeidet han utfører og kom­munikasjonen de har hatt med han. Når det gjelder HMS viser Even svært gode holdninger, med godt fokus på en trygg arbeidshverdag. På fritiden skrur han på egen traktor, som han bruker til å kon­kurrere i traktorpulling. Han arbeider også som gårdsgutt, og har tidligere erfa­ring med snørydding i Oslo.