Agrisjå – betydningsfull for både lokalt næringsliv, lag og foreninger

Landbruksmessa er i hovedsak det – en messe av og for landbruket. Men den er også så mye mer enn det! Den tradisjonsrike lanbruksmessa som fikk sitt navn Agrisjå i 2008 har vært en viktig møteplass, scene og bidragsyter for lokalt næringsliv, lag og foreninger gjennom mange mange år.

Jomar Ertsgaard, daglig leder i Trøndersk landbruk AS, har styrt skuta det siste året, og ser frem til sin debut som messegeneral nå i helgen. Vi tar en kjapp prat med han i den hektiske innspurten!

Betydning for lokalt næringslivVi kjøper jo en god del tjenester, i tillegg til at det er mange som bruker oss som utstillingssted – og da ikke bare innenfor landbruk. Vi kan jo nevne Stjørdal bygdeservice som har vært helt formidable under opprigginga av messa. M.U.S. og Kløver har sørget for mye utstyr og Tandem reklame har stått for markedsføringa. Det drypper en del på lokalt næringsliv når man arrangerer noe så omfattende som Agrisjå, forteller Jomar entusiastisk.

Tar du turen til Agrisjå, vil du nok møte en del kjente fjes blant utstillerne. Ja, faktisk så er 25% av våre utstillere enten kortreist fra Værnesregionen, eller de har avdelinger her. Med over 300 utstillere, så er jo det ganske mange! Forteller Jomar.

 

En stor bidragsyter til lag og foreningerDet er jo ikke til å stikke under en stol, at en slik messe krever litt folk. Det er alt fra parkeringsvakter til de som kontrollerer billetter. Og for ikke å snakke om renhold. Den største delen av disse flotte uniformerte som vil være på Frigården, kommer fra lag og foreninger, og stiller på dugnad for idrettslaget, turngruppa eller lignende. Omtrent 700.000 kroner vil gå til dugnadspotten for lokale lag og foreninger denne helga, det er fint å tenkte på.

Fra Chips og ost til husvogner og båtVærnesregionen er unik, den strekker seg fra fjord til fjell, noe som resulterer i et svært allsidig og bredt næringsliv. Fra de frodige grønne åkrene på Frosta kommer Frosta Chips – fra fjellene i Tydal har vi meieriprodukter og ost fra Per-Hansagarden gardsysteri. Mens noen driver med snøscootere, stiller andre med båt og bobil. Vi har så mye flott i denne regionen – det er fantastisk å være en del av dette sirkuset! Avslutter messegeneralen i det han småløper inn på messeområdet.


Hva sier våre lokale utstillere om Agrisjå?

«Vi velger å være på Agrisjå da dette er en flott møteplass å få vist frem hva regionen har å by på innen mat og opplevelser. Det genererer også vekst til både små og store bedrifter! Vi gleder oss til folkefesten, og ikke minst samholdet på mat- og handelstunet! Hos oss blir det salg av kaffe og hjemmebakst – velkommen! «

Eva Hojem – Hojem gård, Frosta


«Føles veldig naturlig å delta for oss som driver gård og følger prosessen fra jord til bord bokstavelig talt. Flott å kunne delta og nå ut til så mange uten å måtte reis! Vi er jo avhengig av at ting skal gå rundt på gården samtidig også.

Viktig med søkelys på landbruket og selvforsyning i disse tider. Her har vi muligheten til å inspirere og bli inspirerte til et enda større mangfold!

Gleder meg mest til det sosiale og samholdet mellom oss utstillere! Slike arenaer gir gode muligheter for nye samarbeidspartnere og prosjekter! Og selvsagt vise frem hva vi har fått til i Værnesregionen på tvers av kommunegrensene, helt fra ut ved fjorden til opp i Sylene! Det føler jeg er ganske unikt og gir motivasjon i arbeidet videre!»

Sissel Berge, Berge gård, Selbu


«Vi kommer til Agrisjå for å selge rømmegrøt laget på vår rømme med spesialitetsmerket. Vi står sammen med andre aktører i fra mat og opplevelsesprosjektet på det fine tunet vårt og skal bidra til at folk kan få ulike smaksopplevelser under Agrisjå. 

En slik messe betyr mye.  Det er viktig å ha fokus på matproduksjon og landbruk. Vi gleder oss til å stå sammen med gode kollegaer på tunet og servere rømmegrøt.»

Ann-Ingebord Johnsen, Per-Hansagarden, Tydal


Vi i FrostaChips gleder oss veldig til å delta på Agrisjå for første gang, og det å stå på stand sammen med lokalmat fra 5 ulike kommuner, som blir en kjempefin opplevelse! Som nystartet bedrift, så betyr Agrisjå utrolig mye for å vise fram våre produkter og møte mennesker som er opptatt av norsk jordbruk, bærekraft, gode smaker og fine opplevelser! Vi i FrostaChips lager chipsen for chipselskere, noe vi virkelig fikk tilbakemeldinger om at vi lager etter å ha stått 3 fantastiske dager på Matfestivalen i Trondheim i august. Matfestivalen i Trondheim er Europas største og viktigste matfestival for med over 200.000 besøk som er opptatt av lokalprodusert mat og her fikk vi virkelig vist oss fram ved å dele ut over 12.000 smaksprøver. Utrolige gode tilbakemeldinger og nå ser vi utrolig fram til å møte publikummet på Agrisjå. Det betyr veldig mye for regionen at en slik messe legges her i regionen, da får vi vist fram alt det gode som fins her, spesielt rundt lokalprodusert mat og smaker. Midt Norge er virkelig matsentrum i Norge med «den gyldene triangelen» som jeg kaller den; fisk og sjømat fra Hitra og Frøya, fantastisk kjøtt fra blant annet Oppdal og Røros og alt det grønne og gode fra Frosta. Ingen kan matche dette i Norge og faktisk i hele verden 😊

 

FrostaChips er altså lokalprodusert grytechips fra Frosta. Potetene vi får fra Frostabonden reiser ikke mer enn noen meter før de kuttes og stekes langsomt i førsteklasses, skandinavisk rapsolje. På kjøkkenet smaksetter vår mesterkokk, Christopher Davidsen, chipsen med håndhøstet havsalt – og tryller fram krydderkombinasjonene som gjør FrostaChips til chipsen for chipselskere. Vi bruker Norsk, håndhøstet flaksalt fra Gossen på Aukra på alle våre chips og vi er den eneste chipsprodusenten med Nyt Norge på alle våre produkter. I tillegg til at vi er den eneste chipsfabrikken nord for Dovre, så er vi også verdens nordligste chipsfabrikk! 😊

 

Vi gleder oss stort til helgen!

Tommy Wikmark, Frosta Chips AS, Frosta


«Agrisjå er en perfekt plass for oss å vise oss frem. Å kunne møte så mange mennesker på en plass med felles interesser er unikt – og ikke minst det at det er lokalt! Å ha et slikt arrangement lokalt skaper store ringvirkninger og aktivitet for næringslivet. Flott å få møtt kunder vi også treffer i det daglige.

Vi gleder oss til å vise alle som kommer bredden av utvalget til Hastadklev-gruppen.

I tillegg til alt du normalt finner i butikken til Hastadklev bil og fritid i sentrum, tar vi med oss tilhengere, båter, ATV med mer. Vi gleder oss til å slå av en prat med alle som kommer innom!»

Trude Sundbø, Hastadklev AS, Stjørdal