Velkommen til familietunet

– hils på dyrene, ulike aktiviter og underholdning

 

Midt i messeområdet finner du Familietunet som en grønn lunge. Der kan barn og voksne delta på morsomme og lærerike aktiviteter, eller nyte stubbekaffe, bålpoppkorn eller en nysyklet smoothie.

 

De seks 4H-klubbene i Stjørdal bidrar med aktiviteter for barn, og lager en hyggelig ramme for små og store på messa. De arrangerer morsomme leker, hopping i høyet og en spennende natursti for barna. I tillegg har de med seg en smoothie-sykkel.

Sykle din egen Smoothie! Foto: 4H

– Ja, vi stiller med en smoothie-sykkel, du hørte riktig. Setter du deg på sykkelsetet, kan du sykle deg din egen smoothie, med de ingrediensene du liker aller best. Den smaker nok ekstra godt når du først har fått svetta litt, sier Malmfrid Ervik i 4H.

Hun legger til at 4H også sørger for nykokt stubbe-kaffe, popcorn på bål og skeiblakak, så pass på å sette av nok tid til å nyte det hele.

Mens foreldrene nyter en velfortjent kafferast, kan barna hilse på geiter, sauer, kaniner og esler. Dyrene er fra Inn på Tunet-gården Svedjan gård på Meråker, som også vil være representert på området. Det arrangeres barneridning for den som vil prøve seg på hesteryggen, så hold på hatten og sleng deg med.

Det blir spesiallaget familieforestilling av Opera Trøndelag på ei melkerampe.

Det er flere som slenger seg rundt på Familietunet. Turnere fra Beitstad Turn og Stjørdals Blink Turn hopper i høyet med spektakulære triks, eller som vi kaller det: AGRObatikk.

Er du interessert i håndverk av ypperste klasse, bør du benytte anledningen til å hilse på Rune Hjelen. Han er en kjent tredreier og treskjærer fra Trondheim, som gjennom mange år har vært kursholder og demonstratør både i Norge og i flere land i Europa. Nå kommer han til Agrisjå for å demonstrere ulike teknikker knyttet til både treskjæring og tredreiing. Hjelen ønsker alle velkommen innom for en prat og en demonstrasjon av førsteklasses håndverk.

Popcorn på bål? Velkommen til Familietunet!