LAN-party for bondespirer

Har du en bonde i magen? Da er Agrisjås LAN-party riktig sted for deg. Her blir det datatreff med spillet Farming Simulator, hvor du kan prøve deg som virtuell gårdbruker med bruk av traktorer, kjøretøy og redskap i tillegg til å så, dyrke, høste og ta vare på alt fra kuer til griser og hester.

 

I år setter Agrisjå søkelys på teknologi i landbruket, og da passer det ypperlig med et eget LAN-party med gårdsdrift som tema. I hall B blir det mulig å prøve seg på virtuell gårdsdrift i Farming Simulator. Dette populære spillet, med svært god grafikk og fokus på landbruk, dyrehold og skogbruk, vil engasjere gamere i alle aldre. 

Satsing mot ungdom 

– Agrisjås LAN-party er en del av satsingen vår mot ungdom. Vi har en del besøk av elever fra videregående skoler, og da tenkte vi at et datatreff kunne være midt i blinken, sier Jomar Ertsgaard, som er daglig leder for messen. 

Han forteller at Agrisjå i samarbeid med midtLAN skal klargjøre seks PC-er til arrangementet, og spill vil formidles via storskjerm. 

I Farming Simulator-spillene er målet å drive som storbonde. Du kan dyrke og høste ulike typer avlinger og ha forskjellige husdyr. Alt av gårdsarbeid gjøres manuelt ved hjelp av massevis av traktorer, skurtreskere og andre motoriserte saker. Totalt er det over 100 kjøretøy og utstyr fra over 20 ekte fabrikanter å velge blant. 

– Totalt skal seks gårder drives gjennom hele messa, med ulike forpaktere. Deltakerne kan komme og gå. Hver dag vil vi trekke ut premier blant dem som deltar, sier Ertsgaard. 

– Vi tror dette blir veldig kult. Spillet har svært god grafikk og er veldig realistisk. Det formidler godt hvordan det er å være gårdbruker. Mye av utstyret som er utstilt på messen er allerede med i spillet. Vi har også, spesielt for Agrisjå, fått programmert inn AutoAgri sin redskapsbærer i spillet, forteller han. 

God underholdning 

Farming Simulator  er vel først og fremst tenkt som aktivitet for de unge, men Ertsgaard understreker at det ikke er satt noen aldersgrense. 

Dette tilbudet  er en del av totalprogrammet vårt, og noe som skal være med på å gjøre Agrisjå til en hyggelig opplevelse for alle. Vi er først og fremst en fagmesse, men det er fint å kunne ha aktiviteter som er spennende for alle besøkende. Denne aktiviteten ligger like ved et serveringspunkt. Det gjør det mulig å kjøpe mat og drikke og sitte å følge med på spillingen. Det er ganske underholdene, lover sjefen for Agrisjå.