Små og store husdyr av alle slag

Årets Agrisjå blir tidenes samling av husdyr. Her blir både tradisjonelt fesjå og opplevelser for alle og enhver, store som små, og det i trivelige og landlige omgivelser.

Det ligger an til å bli et yrende liv på det store messeområdet under de tre messedagene. Her vil du selvsagt ­ finne de vanlige dyra som hest, gris, høner, sau og ku. I tillegg blir både geit, kaniner og bier vist fram. I år kan publikum også få se lama på nært hold.

Men husdyr er ikke bare kos. Her blir også god gammeldags fesjå med både kåringer,  auksjoner og kalvemønstringer. I tillegg en rekke oppvisninger så som kustyling, parader med hest og saugjeting med hund. Helt nytt av året er ranchsorting der man i beste cowboystil sorterer storfe med hest.

 

Kustyling

Det innebærer stor heder å være eier av den ­fineste kua. Fredag kl 16.00 blir det derfor en demonstrasjon av kustyling, der publikum får se hvordan kua skal pusses og stelles for at den skal se ordentlig ut for utstilling.

 

 

Norges største okse

En av årets store attraksjoner er avlsoksen Braut, som vil være til stede alle messedagene. Braut er Norges største avlsokse og er med årene blitt far til omlag 300.000 avkom både i Norge og i resten av Europa. Nå i august fyller Braut 15 år, og dette skal blant annet markeres med kake og bursdagssang fredag kl 11.00.